Cererea pentru locuinte a crescut in luna mai 2022. Preturile apartamentelor - un nou avans

Toate cele șase centre regionale au fost caracterizate, per ansamblu, de o tendință de creștere în ultima lună încheiată. Pe parcursul lunii mai, datele relevă o tendință de creștere a interesului pentru achiziția de proprietăți rezidențiale în marile orașe, comparativ cu perioada martie-aprilie. În același timp, așteptările vânzătorilor de apartamente au crescut.
Toate centrele regionale analizate s-au înscris pe o traiectorie pozitivă la acest capitol, creșteri având loc atât pe segmentul rezidențial vechi, cât și pe cel nou. Excepția de la regulă este reprezentată de segmentul vechi din Iași. „În ultimele 30 de zile, cererea atât pe segmentul chiriilor cât și al vânzărilor a înregistrat un avans important față de luna anterioară, la nivel național. În ceea ce privește achiziția, avem un avans al cererii de 13%, în vreme ce interesul pe chirii a crescut cu 30%. Orașele unde cererea a crescut cel mai mult sunt Constanța, Sibiu, Oradea, Timișoara și Brașov”, spune Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.
In Iasi, a fost inregistrat, per ansamblu, un avans de 3% in luna mai, de la 1.274 la 1310 euro/ mp util. Cele 2 segment de piata supuse analizei, au avut, insa, o evolutie diferita:
- LOCUINTELE DIN BLOCURILE VECHI au consemnat un usor declin, de 0,6%, mai exact (de la 1.289 la 1.281 euro/ mp)
- LOCUINTELE NOI SEGMANTUL REZIDENTIAL au consemnat un avans de 5,6% (de la 1.264 la 1.335 euro / mp).
Sursa profit.ro
VEZI AICI ARTICOLUL COMPLET: Preturile apartamentelor, un nou avans