Cum să găsești locuință de vis pe care o cauți

Casa de vis poate că sună ca un clișeu, dar adevărul este că foarte mulți dintre noi avem o imagine mentală, mai mult sau mai puțin formată, despre spațiul în care am prefera să ne trăim fiecare zi. Diferența dintre cei care ajung să trăiască acest vis zi de zi și cei care se mulțumesc cu ceea ce au este legată mai degrabă de procesul de căutare.

Definește ce înseamnă o locuință de vis

Dacă această locuință mult visată există doar în imaginația ta și nu ești dispus să îi dai o formă concretă, va fi destul de greu să o și găsești. Așadar, adoptă o atitudine ceva mai serioasă și trasează niște puncte generale. Unde să se afle, la ce facilități trebuie să-ți ofere acces, câte camere să aibă, cât să te coste pe lună întreținerea, la ce vrei să aibă vedere și așa mai departe.

Ascultă și de nevoi

Casa din visul tău nu ține cont de nevoile din lumea reală, dar cea în care îți vei duce traiul trebuie să se adapteze la ce se întâmplă de fapt în realitate. Poate că-ți dorești piscină pe acoperiș, dar asta înseamnă că nu vei avea destule camere pentru toți membrii familiei.
Aceasta este faza în care trebuie să decizi nu doar ce-ți dorești, ci și ce ai nevoie. Chiar dacă în imaginația ta nu există compromisuri, în lumea reală câteva vor fi totuși necesare. Poate că-ți dorești o casă în mijlocul câmpului, dar cum vei mai ajunge la muncă de acolo?

Decide asupra bugetului

Ei bine, punctul ăsta nu va fi foarte apreciat, mai ales pentru că pe visuri nu poți pune un preț. Dar ai prefera ca această locuință să rămână doar o fantezie sau vrei chiar să prindă formă?
Stabilirea unui buget este necesară deoarece te vei putea ghida în funcție de acesta și vei putea face alegerile corecte. Un buget realist te va ajuta să elimini frustrările generate de situațiile în care va părea că ai găsit exact ce-ți căutai, dar momentan nu-ți permiți o astfel de investiție.

Apelează la specialiști

Cât de bine cunoști piața imobiliară? Știi ce este un certificat energetic? Ești dispus să te familiarizezi cu o mulțime de informații noi? Dacă da, te poți pune pe treabă! În caz contrar, cel mai ușor va fi să găsești persoane care să caute locuința ideală pentru tine.

Tu le vei explica exact ce-ți dorești, care sunt nevoile tale reale, dar și cât ești dispus să plătești pentru ele. În cazul în care găsești o persoană capabilă și cu care rezonezi, căutarea locuinței ideale se va desfășura în conformitate perfectă cu toate aceste criterii!

Așadar, ai răbdare și fii flexibil! În cel mai rău caz, dacă nu-ți găsești locuință ideală, ai putea foarte bine s-o construiești!
www.wall-street.ro